‘Kur’u Başbakan’a anlatacaklar
Türkiye İhracatçılar Meclisi kur sorununa çözüm bulmak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeye hazırlanıyor.
Döviz kuru nedeniyle yaşanan sıkıntıların ithalat ve ihracat arasındaki makası sürekli genişlettiğine dikkat çeken TİM Başkanı Büyükekşi, “İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 72′lerden 62′lere geriledi. Kur sorunumuza çözüm bulmak için bugüne kadar 9 bakanla görüştük. Diğer bakanlarımızla da bir araya geleceğiz. Ancak biz şimdi en yetkili makama Başbakan’a çıkacağız. Ondan sonra muhalefet liderleriyle görüşeceğiz” dedi.
İHRACATÇININ YÜZDE 80’İ KURDAN DERTLİ
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) gerçekleştirdiği ankete göre ihracatçı firmaların yüzde 80′i döviz kuru nedeniyle sıkıntı yaşıyor.
TİM’in gerçekleştirdiği İhracatçı Eğilim Araştırması’nın Temmuz-Eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Uzun zamandır gündemde yer alan döviz kuru sıkıntısı araştırma sonuçlarına da yansıdı. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 500 firmasından 145, ikinci 500 firmasından 139 ve ilk bin ihracatçı dışında kalan 216 ihracatçının katılımıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre ihracatçıların yüzde 80′i yüksek döviz kuru nedeniyle sıkıntı yaşıyor.
Zeytin Ağacı










Söz sizin