“Suçüstü yakalanmış gibiler”
LİVENELİ’DEN ÖZÜR DE YOK GERİ ADIM DA…
Yazar Zülfü Livaneli ile zeytinciler arasındaki polemik yeni bir boyut kazandı. Sektör temsilcilerinden hafta başında yazdığı yazıya gelen tepkilere, gazetedeki köşesinden cevap veren Livaneli ağır konuştu. Kendine mail gönderen okurlardan bazılarını “sahtekarlar” olarak niteyen Livaneli, “Suçüstü yakalanmış gibiler” diye yazdı.
zeytinagacidergisi.com
İleriki yazı da bu okurların isimlerini de yayınlayacağını söyleyerek gözdağı veren Livaneli, sektöre ilişkin bir önceki değerlendirmelerinin arkasında durarak, elinde durumu belgeleyen bir çok rapor olduğunu da yazdı.
Daha önce çeşitli gazetelerde yayınlanmış bazı haberleri ve 2008 yılında oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunu belge olarak sunan yazar elinde olduğunu söylediği analiz raporlarına ise değinmedi.
Livaneli yazısının sonunda şu ifadeleri kullandı;
“Durumu belgeleyen çok rapor var elimde ama daha fazla vaktinizi almayayım:
Anladığım şu: Türkiye’de birçok ciddi firma ve meslek kuruluşu, zeytinyağını tanıtmak ve sevdirmek için büyük gayret gösteriyor, bu alandaki sahtekârlıklara karşı da mücadele ediyorlar.
Ama bazı sahtekârlar, bana yazdıkları ve yakında adlarıyla birlikte yayınlayacağım yüz kızartıcı mesajlar da görüleceği gibi, bu konunun gündeme gelmesinden son derece rahatsızlar. Suçüstü yakalanmış gibiler.
Ben ise sonuna kadar kutsal zeytin ağacının, namuslu üreticilerin ve değerli sektör temsilcilerinin yanında olacağım, onlara destek olmak için elimden ne gelirse yapacağım.
Ama konuya devam ederek, halk sağlığıyla oynayan bazı uyanıkların “zeytinyağı gibi üste çıkmaları”na izin vermeyeceğim.”
“ÖYLE İFADELER KULLANDIKİ” HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
zeytinagacidergisi.com










Söz sizin