28 Ekim 2010

İka 15 milyon verecek

İPEKYOLU KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLADI İPEKYOLU KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLADI

İpek Yolu Kalkınma Ajansı desteklemelere 15 milyon lira kaynak ayırdı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kilis Valisi Turhan Ayvaz, tarımsal işletmelerin rekabetçi ve etkin bir yapıya kavuşturulması, tarımsal ekonominin çeşitlendirilmesi ve tarıma dayalı imalat sanayinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Turhan Ayvaz, 2010 mali destek programı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve İktisadi Gelişme Mali Destek Programı proje teklif çağrılarının 19 Ekim 2010 tarihinde başladığını söyledi.

Vali Ayvaz, yaptığı açıklamada, proje başvuruları için son başvuru tarihinin 3 Aralık 2010 olarak belirlendiğini ifade etti. Destek Programları için toplam tahsis edilen kaynak tutarının 15 milyon 500 bin TL olduğunu anlatan Ayvaz, şöyle konuştu: “İktisadi Gelişme Mali Destek Programı için ayrılan kaynak 11 milyon 500 bin TL, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için ayrılan kaynak 3 milyon TL’dir. Programın genel amacının TRC1 Düzey 2 Bölgesi’nde (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) tarımsal sulama, turizm ve sanayi fiziksel alt yapısının güçlendirilerek, yaşam kalitesi ve refah seviyesinin artırılması, programın öncelikleri, tarımsal sulama sistemlerinin geliştirilmesidir.”
Zeytin Ağacı

Gündem